• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

КОЛЕДЕН АРТ КОНКУРС

КОЛЕДЕН АРТ КОНКУРС

     На 09.12.2022 г. в 142. ОУ „Веселин Ханчев“ се проведе традиционният Коледен Арт конкурс. За поредна година 142. ОУ посрещна ученици от 5-ти до 7-ми клас с изявена дарба в областта на музиката и изобразителното изкуство. Наред с участниците от нашето училище, в надпреварата се включиха 34. ОУ „Стою Шишков“, 36. СУ „Максим Горки“ и 51. СУ „Елисавета Багряна“. Поздрав към гостите и децата поднесе д-р Нели Недялкова, директор на 142. ОУ „Веселин Ханчев“. Тя благодари на всички присъстващи за участието в мероприятието, организирано от 142. ОУ, пожела успех на децата в конкурсната надпревара и светли, весели и споделени Коледни празници на учителите, учениците и техните семейства.

     С много настроение, усмивки и пламък в очите премина музикалният конкурс, който се превърна в истински детски празник. Повече от 100 участници изпълниха популярни коледни песни на български, английски и италиански език. В журито за музикален талант се включиха певицата Натали Ангелова, музикантът от група „Тангра“ Борислав Георгиев и учителят по музика г-н Тончо Колев. Награди бяха присъдени в категориите соло, дует, вокална група и хор. Ученичките от 7 в клас на 142-ро училище Мари Благоева и Виктория Свирчева спечелиха І място за дует. Нашите ученици получиха още две втори награди за вокална група – на сборна формация от 5 б и 6 б клас и на състав от 7 в клас. ІІІ място беше присъдено за тримата тенори Александър Недев, Александър Лумбев и Тервел Хаджиев от 6в клас.

     В много приятна празнична атмосфера премина и съревнованието по изобразително изкуство. На рисунките грейнаха коледни елхи и приказни герои. Журито, в лицето на художничките Ева Тенева – Зайков и Мария Василева, срещна затруднения в определянето на първото място, тъй като всички творби достойно се конкурираха помежду си. Подготвени от г-н Иван Апостолов, учениците от 142-ро училище извоюваха 3 награди - І място за възраст „7 клас“, ІІ място за „6 клас“ и ІІІ място за „5 клас“.

     Така с много щастливи сърца и удовлетворение от постигнатото завърши този истински празник на талантите в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово - символ на надеждата, добротата и любовта.

Допълнителни изображения