• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

Здравей, училище родно!

Здравей, училище родно!

     Първият учебен ден, изпълнен с много цветя, усмивки и тържествено настроение е един вълнуващ празник за срещата с училището, учебниците и учителите.

     Празничната програма в 142 ОУ „Веселин Ханчев” започна с посрещане на училищното знаме, а под звуците на националния химн бе вдигнат българския трибагреник.

     Новата учебна година официално бе открита от директора на училището д-р Нели Недялкова. В своето тържествено слово тя поздрави всички ученици, учители и родители, като им пожелада съхранят завинаги стремежа си към знанието, да бъдат вдъхновители и вдъхновени за прогрес и успехи. Отслужен бе тържествен водосвет за здраве и благоденствие.

     Приветствено слово по повод първия учебен ден произнесоха г-жа К.Василева от район „Красно село“, СО и родители на ученици.

     Учениците от начален и прозимназиален етап бяха подготвили богата литературно-музикална програма, изпълнена с вдъхновеновяващи стихове и песни, които  възвестяваха края на безгрижното лято и новото  началото.

     След като зазвъня училищния звънец и извести началото на новата учебната  година, с трепет и вълнение първи прекрачиха прага децата от подготвителната група и нетърпеливите първокласници, които с малките си  стъпки уверено вървяха към голямата пътека на знанието.Те  бяха последвани от по-големите ученици, които се отправиха към украсените класни стаи, където учителите ги очакваха с усмивка.

     Нека новата учебна година бъде  здрава, ползотворна и мирна за всички учители, ученици и родители!

Допълнителни изображения