• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

УЧЕНИЦИТЕ ОТ 142 ОУ ПРЕДСТАВЯТ БЪДЕЩИТЕ СИ ПРОФЕСИИ

УЧЕНИЦИТЕ ОТ 142 ОУ ПРЕДСТАВЯТ БЪДЕЩИТЕ СИ ПРОФЕСИИ

     С голямо вълнение и ентусиазъм учениците от прогимназиален етап се включиха в заключителното събитие от „Седмицата на професиите”, като представиха важни и отговорни за обществото ни професии, които мечтаят да упражняват в бъдеще.

     Под ръководствотона д-р Нели Недялкова инициативата бе организирана с богата и информативна презентация.

       Антон Цветанов от 5. Б клас разказа за ролята на пилота,  обучението и отговорностите му, а съученичката му - Елица Стоянова, посочи какви са предимствата и изискванията към стюардесата.

       Михаил  Христов от 6. Б клас ни въвлече в света на архитектурата, като детайлно обясни ролята на архитекта, строителния инженер и геодезиста.

    С голяма убедителност Дарина Нашева от 7. Г клас и Божидара Станчева – 7. В клас запознаха присъстващите с ролята, качествата и отговорностите на героите в бели престилки- лекарите.  Те бяха проучили акцентите в специалностите- неврология и педиатрия, към които се стремят да се насочат.

     Киара Исова от  7. Б клас  вдъхновено представи професията- учител, подчерта каква е подготовката и обърна внимание на качествата на успешния учител.

   Присъстващите учениците споделиха за своите най-смели мечти в професионалната реализация. Демонстрираха интерес и активно задаваха въпроси на ръководството и преподавателите относно спецификата на учителската работа.

     Вярваме, че възпитаниците на 142 ОУ ще продължат упорито и целенасочено да следват своите мечти и ще превърнат света в по-добро място за живеене.

Допълнителни изображения