• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

Тържествено връчване на свидетелствата за основно образование на седми клас, 2022 година

Тържествено връчване на свидетелствата за основно образование на седми клас, 2022 година

     На 01.07.2022г. по традиция 142. ОУ „Веселин Ханчев” изпрати седмокласниците от випуск 2022г. с тържествена церемония по връчване на свидетелствата за основно образование. Събитието се състоя в сградата на Националния исторически музей и се превърна в незабравим празник за ученици, родители и учители. Ние – ръководството и педагогическият състав на училището – дълбоко вярваме, че най-стимулиращият дар за човека е надеждата, затова точно в този празничен ден дарихме цялата си надежда на нашите седмокласници. Надежда за нови успехи по необятните пътеки на знанието, за нови житейски стремежи, за дързост и сила, с които да променят света.

     Водещи на тържеството бяха Полина Генева и Теодор Борисов от 7.в клас. В началото те предоставиха думата на директора, д-р Нели Недялкова, която поздрави седмокласниците за завършения прогимназиален етап, като ги увери, че са получили най-доброто основно образование. Тя им пожела да бъдат смели мечтатели, достойни хора и никога да не губят искрата на познанието, запалена от техните учители в любимото 142. ОУ. Първи получиха своите свидетелства и грамоти отличниците на випуска и съвсем заслужено бяха бурно аплодирани от публиката за високите си постижения. След тях свидетелства бяха връчени и на всички останали седмокласници, които също положиха много труд и старание през учебната година и съхраниха високото ниво и доброто име на училището.

     Музикално-сценичната програма продължи с изпълненията на вокалната група на 142. ОУ, която чрез силата на песента даде израз на най-съкровените си емоции и копнежи. Със соловото си изпълнение на песента „За тебе бях” Лиана Тюлева от 7.а клас докосна сърцата на всички присъстващи в залата и ги просълзи със силата на таланта си. Тържеството завърши с благодарствени слова на учениците към техните родители и учители, които по думите им не са спирали да ги подкрепят и да вярват в тях през тези три години в прогимназиален етап. В знак на почит випускниците удостоиха с грамоти своите преподаватели, като по този начин засвидетелстваха обичта и привързаността си към тях за всеотдайността, търпението и мисионерското им дело. Последваха още много снимки, неизречени думи, споделени минути на смях и сълзи.

     Скъпи ученици от випуск 2022г., от сърце ви желаем късмет и попътен вятър! Бъдете силни и уверени в собствените си способности, защото ние най-искрено вярваме във вас! По време на гимназиалното и висшето си образование, а и през целия си живот носете с гордост и чест званието „възпитаник на 142.ОУ”.

Допълнителни изображения