• Добре дошли в сайта на 142 ОУ "Веселин Ханчев" - София!

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2023 - 2024 ГОДИНА

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2023 - 2024 ГОДИНА

     В слънчевия ден на 15.09.2023г. дворът на 142 ОУ бе огласен от нетърпеливи ученици, развълнувани родители и учители.

     Празничната програма започна в 10:30 ч. с посрещане на училищното знаме и изслушване на националния химн. По традиция бе отслужен тържествен водосвет за здраве и благоденствие.

     Директорът на училището д-р Нели Недялкова произнесе тържествено слово и поздрави присъстващите с първия учебен ден. Г-жа Недялкова отправи към учениците, учителите и родителите пожелание всеки ден от новата учебна година да е изпълнен със здраве и добрини, с мъдрост и смисъл, със съзидание и красота!

     Тържеството уважиха г-н Румен Георгиев - заместник кмет на район „Красно село“, г-жа Ева Жечева - директор на дирекция „Права на детето“ към Омбудсмана на Република България, г-жа Ана Лютакова - председател на ОС към 142 ОУ и г-н Цанко Донков – общественик и социален партньор. Гостите поздравиха учениците и учителите и отправиха послания за съзидателна, вдъхновена и успешна учебна година.

     Празникът бе съпътстван от богата литературно-музикална програма, наситена с вълнуващи стихове, песни и танци.

     Директорът на училището, д-р Нели Недялкова удари първия училищен звънец и плисна менче с вода, за да бъде здрава и ползотворна учебната година, а класните ръководители поведоха учениците по пътя на познанието.

     Честита нова учебна година. Нека бъде изпълнена с усмивки, творчество и благополучие!

Допълнителни изображения